سخن روز: آدمی ساخته افکار خویش است،فردا همان خواهد شد که امروز می اندیشیده است .

چهارشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۱


سرما در گرما، گرما در سرما با فناوری ایرانی

نوشته شده توسط Baran در تاریخ ۱۳۹۰/۰۶/۳۰
منفیمثبت

محققان یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید لباس هوشمند چهارفصل شدند که به صورت هوشمند در هوای گرم خنک و در هوای سرد گرم می‌شود.

اکبر خدامی، عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان، طراح این لباس که دانش‌آموخته رشته نساجی است درباره این لباس گفت: در ساخت این لباس از مواد تغییر فازدهنده مانند انواع پارافین‌ها و اسیدهای چرب، کاتالیزورها و مواد شیمیایی کمی استفاده شده است.

وی افزود: استفاده از این لباس در دمای بالای 29 درجه سانتی گراد باعث می‌شود که فرد احساس خنکی کند و در دمای زیر 5 درجه سانتی گراد گرمای جذب شده را پس می‌دهد و به طور کلی، فرد را حدود 25 تا 30 دقیقه در مقابل شوک‌های حرارتی گرما و سرما حفظ می‌کند.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان افزود: روکش پارچه‌ای این محصول از جنس الیاف پلی پروپیلن است که مواد آن برای بدن ضرری ندارد و به گونه‌ای تطبیق داده شده که ثبات لازم را در مقابل شست‌وشو حفظ می‌کند و در مقابل شرایط آب و هوایی سرد هم نیازی به پوشیدن لباسهای زیاد نیست.

وی با بیان این که این محصول برای نیروهای هلال احمر، نیروهای انتظامی و حتی کارگرانی که با کوره سر و کار دارند، قابل استفاده است، خاطرنشان کرد: لباس هوشمند ساخته شده، فعلا در صنایع پوشاک قابل بهره‌برداری است اما در آینده می‌تواند در صنایع پزشکی، خانگی، خودرو و … قابل استفاده باشد.

خدامی درباره دیگر ویژگی‌های لباس هوشمند ساخته شده گفت: این لباس در مقابل سایش، مقاوم بوده و چون مواد داخل آن از انعطاف‌پذیری بالایی برخوردار است، جذب رطوبت را افزایش می‌دهد و نیز در مقابل 50 بار شست‌وشوی خانگی اثرش حفظ می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: این طرح که هم اکنون در مرحله نیمه صنعتی قرار دارد، ثبت اختراع داخلی شده است.

Share



پاسخ دهید

*

:) :( :o :? 8) :D :x :P :wink:


تبلیغات

   

آرشیو موضوعات

آمار سایت

  • تعداد مطالب: 2897
  • تعداد نظرات: 1271
  • بازديد امروز: 16074
  • بازديد ديروز: 23556
  • بازديد کل: 5191504
  • افراد آنلاين: 40 نفر
  • ورودی گوگل: 765


تبلیغات

  


نظرسنجی